Romanya vizesi

Romanya vizesi

Karadeniz sahili boyunca uzanan plajlar, görkemli kaleler ve hisarlar, Ortaçağ kasabaları, Tuna Nehri deltası, tasvirli manastırlar, kaplıcalar, yürüyüşler için elverişli ve zengin yabani hayatıyla insanı cezbeden alanlar sunan Romanya, ülkemizden her yıl binlerce turist ve işadamını cezbetmeyi başarmaktadır. Turizm ülkenin en önemli gelir kaynaklarındandır. ROMANYA, Avrupa'daki termal su kaynağı ve kaplıcaların üçte birine sahiptir. Bu sular, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve bu nedenle sağlık turizmi de oldukça gelişmiştir. Romanya'nın iklimi orta nemlilikte olan tipik bir kara iklimidir. İklim, geniş ölçüde, mevsimlere ve bölgelere göre farklılıklar gösterir. Yaz ayları kurak ve sıcak, kış ayları ise sert ve karlı geçer. Romen para birimi Leu'dur.
Romanya vizesi başvuruları, Ankara ya da Istanbulda bulunan "Romanya Konsolosluğu" na yapılabilmektedir. Eğer Schengen vizesine ilk defa başvuru yapacaksanız gerekli evraklar ve detayları aşağıda bulabilirsiniz. Dilerseniz Romanya vizesi konusunda, vize danışma seçeneğimizden size sunacağımız hizmetlerin detaylarını bulabilirsiniz. Bize her zaman ve Türkiye'nin her yerinden 0 312 466 6100 no'lu telefonumuzdan, ya da iletişim bölümde bulunan cep telefonlarımızdan, ya da dilerseniz ofisimize uğrayarak ulaşabilmeniz mümkündür. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...
* Önemli bir hatırlatma: Daha önceden alınmış bir schengen vizeniz varsa firmamız Romanya konsolosluğu na sizin adınıza başvuru yetkisine sahiptir ve bize sadece pasaportunuzu yollayarak bunu gerçekleştirebiliriz.

Ankara, Romanya konsolosluğu iletişim bilgileri aşağıdadır
Romanya Büyükelçiligi, Ankara
Adresi: Bükreş sokak No: 4 Çankaya / Ankara
Telefonu: 0(312) 466 37 06 , Fax: 0(312) 427 15 30

Romanya vize başvurularında aşağıdaki belgeler gerekmektedir

İşveren olarak Romanya vizesi başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Romanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Romanya daki Firmadan Davetiye
    (Romanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İsveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Bordrolu Çalışan olarak Romanya vizesi başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Romanya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Romanya'daki Firmadan Davetiye
    (Romanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Romanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Ev Hanımı olarak Romanya vizesi başvurusu
  • Romanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
  • Eşinin geçerli yada eski Romanya vizesi varsa fotokopileri
Öğrenci olarak Romanyaa vize başvurusu
  • Romanya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Romanya a seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Romanya vize si varsa fotokopileri
Emekli olarak Romanya vizesi başvurusu
  • Romanya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)

Romanya Vizesi

ÖNEMLİ UYARILAR :
  • LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
  • YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve enaz 1 adet boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir.
  • Romanya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri kabul etmektedir.
  • Vize başvuru formları Türkçe- Romence ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Romanya/ Schengen  sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.
  • Romanya konsolosluğu tüm vize başvuruları sırasında yolculardan Şahsi Banka hesap cüzdanı istemekte ve ibraz edilen banka hesap cüzdanında ise Romanya 'da kalınacak hergün için 50 Euro mevduatın beyan edilmesi gerekmektedir. (Örn: Romanya 'da 5 gün kalınacaksa banka hesap cüzdanında en az 250 Euro mevduat bulunması gerekmektedir)
  • Romanya Konsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00 - 13.00 Cuma günlari ise 09.00 -12.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 3-4 iş gününde sonuçlanmaktadır.

romanya ticaret vizesi Bütün bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız tıklayarak bize her zaman ulaşabilir, ya da Romanya Vizesi hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için tıklayarak vize danışma bölümümüze yönlenebilir ve verdiğimiz hizmetleri inceleyebilirsiniz.

vize hizmetleri Türkiye'nin her neresinde olursanız olun, çoğu zaman ofisimize bile gelmenize gerek kalmadan, sizlere bulunduğunuz şehirden hizmet vermek bizi mutlu edecektir.

romanya vizesi danışmanlık

Romanya vize danışmanlığı

Genel olarak vize işlemleri ile kişisel boyutta uğraşmak ve bunların, yukarıda da listelediğimiz üzere, bir çok prosedürünü en baştan öğrenmek, ve tamamlamak gayet sıkıcı bir iştir. Özellikle daha önce böyle bir tecrübeniz yok ise, yanlış yapma ihtimaliniz oldukça yüksektir. O nedenle size, konusunda uzman bir danışmanlık şirketi kullanmanızı öneriyoruz. Vize danışmanlık hizmetimiz ile ilgili tüm detaylar için lütfen tıklayınız, ya da bire bir konuşmak için iletişim sayfamıza ulaşabilirsiniz. En kısa zamanda görüşmek üzere.